Juleoptog og stoffer ….

I dag kommer julen officielt til Adelaide. – iihh guder, jeg synes at det er tidligt – vi er altså kun lige midt i vores sommerferie ??….. Alle har talt om JULEOPTOGET , TV har bragt reklamer om det og fredag væltede det ind med gæster på hotellet. 

Hvis du nogensinde har været i Disneyland i Paris og set Disney-paraden, så ved du,  hvad jeg snakker om – bare gange 2.  

De to store hovedgader i centrum var spærret af til lejligheden og vi hørte at nogle havde stået langs ruten fra klokken 03 om morgenen – børn og det hele. De er VILDE med juleparaden her i Adelaide og flere er klædt i julebluser, nissehuer, diademer med juleklokker og juletræer og you name it …… 

Vi talte med nogle ”Adelaide’re” og ifølge dem, skulle være det største juleoptog i Australien. De er MEGET stolte af det. ?

Nå, men vi er jo ikke sådan at imponere over en smule juleparade, her midt i sommerferien, – HA – OVERHOVEDET IKKE …. NIX ?meeeen vi kunne da godt lige kigge lidt ………

og før man fik set sig om, var man FULDSTÆNDIG grebet af stemningen og fotograferede og vinkede som en anden indfødt ….  Ha ha ha …   ???

Der var mange flotte ”jule-floats” , men også nogle som – for os at se – ikke at havde skyggen af jul over sig.

Vi kunne se på børnene at der var nogle figurer fra børneprogrammer eller børnefilm – eller i det mindste bilder vi os ind at vi kunne se det – for da kom der virkelig gang i de allermindste – de vinkede og råbte. Det var skønt at se ….. ?

Vi stod der vel 5 kvarter – og det blev ved og ved – så besluttede at gå videre. Vi skulle på jagt efter en stofbutik og det er alligevel vigtigere …..for den ene af os, i hvert fald …  fniiis

Vi måtte have gang i kort og ”Adelaidere” for at finde uden om juleparaden og vi troede også at vi havde helt styr på det, lige til vi befandt os midt i afslutningen på paraden foran Rådhuset på præcis det tidspunkt hvor selveste JULEMANDEN ankom ……  men så fik vi da set ham også –og ham skal man jo altid være sød ved ….. 

NÅ, nu er nok med alt det juleri – Vi er trods alt på en mission ….. Kan I sige STOFFER ? …..  Vi fandt forretningen i udkanten af byen – modsat ende af, hvor vi var. Det skulle efter sigende være den enestestofbutik i byen og damen havde også sagt at den var ”kedelig” ……. men vi ved jo godt, at jeg ikke altid samme syn på kedelig som andre mennesker ?, så den skulle have et forsøg …… MEEEEEEEN …… for hunde Hans Otto … hvor havde hun ret. ?? Det var da godtnok en trist omgang.

Jeg havde set mig selv gå derfra med POSEVIS af børneprint og stoffer med kænguruer og koalaer, men der var INTET ….?

Vi var nærmest på vej ud igen da mine øjne faldt på noget blåt silke ….

WIIIIIIIIII – hvor var det fint, – På billedet ser det ikke ud af meget, men det er det tyndeste, fineste, blødeste stykke smuk silke? ….. så der røg 3 meter med hjem – lidt til den dyre side, men hva’ –  det er jo stof ….  ???? og jeg har en idé så …..

Det viste sig, at den ene af ekspedienterne var dansker. Hun har være i Australien siden januar og var glad for lige at hilse på, for der kommer ikke mange danskere på de kanter ……. WHAAT – hvem forstår det??? …….. så det var helt hyggeligt for hende at tale lidt dansk (med accent) 

Herefter gik turen til det store marked i Flinter Street … – det var næsten uoverskuelig stort. Man kunne købe alt lige sæbe, til te, til kød og grøntsager ….. Der var vej-selv-seralier … Vi så en stand, hvor de solgte fersk kylling i alle afskygninger ….. Det så virkelig frisk og indbydende ud – ikke sikker på, at en veganer ville se på det med samme entusiasme ? NÆPPE, men jeg ærgrede mig næsten over …… altså kun NÆSTEN…….. at vi ikke selv laver mad for tiden….og tænk, hvis vi kunne købe det sådan i Danmark… frisk og ny-slagtet – eller hvad det hedder, når man tager livet af en kylling. (Ja ja – jeg er vokset op i byen) ???

Vi gik rundt der et par timer og fulde af indtryk og mæt på dufte, tog vi sporvognen tilbage til hotellet.  

Det var tid til at pakke kufferterne igen, for i morgen kl. 9.30 skal vi tjekke ind på The Gahn og DET glæder vi os (også) til.

Facebook Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *