Goodbye Adelaide – Hello to The Ghan …..

Vi stod tidligt op i dag og var klar til at forlade dette skønne Hotel i Adelaide klokken 08.30.

Adelaide viste sig at være en overraskelse, i forhold til sidste gang vi var her. Dengang, var vi ikke særlig betaget, så vi er glade for, at vi gav byen en chance mere. Lyder flot ik’ – sandheden er, at vi primært kom tilbage fordi The Ghan kører herfra ….☺️ ..

Det er ikke hotellet – bare en smuk bygning.

Nå, men vi tager en taxa, denne morgen. Chaufførerne ser altid helt håbeløse ud, når de ser vores bagage – for puha – det skal jo op i bagagerummet. ?

En strøtanke ……. Vi har bidt mærke i, at vi ikke en eneste gang har haft en ”etnisk-australsk” chauffør (læg venligst mærke til min politiske korrekthed ? tak … )   – ikke at det har nogen betydning – udover, at vi oplever at de ikke altid er heeeelt sikre på, hvor vi skal hen og det kan give lidt dyrere tur – men sidste gang vi var her, var det bare udpræget ”etniske-australiere” vi kørte med og på den måde fik vi mere historie. …… Det er bare derfor….

Nå, The Ghan afgår fra Adeaide Parklands Terminal, så der skal vi køres hen – med bagage – Tak …..

Straks taxaen kørte ind på ”Kiss and Ride”  kom der fluks 3 piger  i ” Ghan- uniform… hat og det hele – og insisterede på at slæbe vores kufferter .. og førte os ind i afgangshallen.

Her blev kufferter og ejere tjekket ind som til en flyvemaskine, så vi kun stod tilbage med vores overnatningstaske og min fototaske.

Derefter blev vi vist hen til champagne-serverings-skranken – næ du, – der er ingen smalle steder fra morgenstunden. ? Vi sprang nu boblerne over og tog en ZERO …… viiii kan godt huske sidste gang vi fik bobler på denne tid af dagen, så deeet …… man bliver sq da tipsy …… ?

Der var live-underholdning

Aner ikke hvem, han er, men han sang virkelig godt.

og – selvfølgelig – mulighed for at indkøbe souvenirs ……….. gjorde vi det .. JA DA … ??  og en avis, som vi kunne have læst ganske gratis på toget ….viste det sig …  

Klokken 11.30 gik vi ombord. Vi fik tildelt vogn O og kabine nr 6.

Det var helt nostalgisk at træde ind i toget – flashbacks til de gode gamle DSB-tog med kupéer og minder om alene-besøg hos farmor og farfar – Jylland var laaangt væk dengang – vælder op i én ?  skøøønt…

bøh …

Nå, der var afgang kl. 12.15 og det skete PÅ MINUTTET ….. 

Vores kabine er lille, men hyggelig. 

Der er en 3 sæders ”sofa” som om aftenen ændres til en seng og ovenover kunne man slå en anden seng ned og på den måde få to ” køjepladser” . Der var et lille badeværelse med toilet, micro-håndvask og bruser – alt var fint.  Vi har aldrig været i en sovevogn før og det er muligt, at det ikke er særlig specielt – undertegnede var i hvert fald imponeret over, at alt, hvad vi havde brug for på denne tur kunne være på så lidt plads. (bør man huske når man kommer hjem …hmmm)

Kort efter afgang fik vi besøg af ”vores” vogn-værtinde som fortalte om vores liv ombord på The Gahn de næste 24 timer  … spisetider og opredning til natten osv.

Vi skulle ikke spise frokost før kl. 14.15 så vi gik  hen i Lounge-vognen, som er stedet hvor man ”mingler” med de øvrige passagere. Vi endte med at drikke et glas vin og havde den sjovste halvanden time med en gruppe australiere …… og et glas vin mere .. ?

Kl. 14.15 blev vi vist til vores bord i den yndigste spisevogn og her fik vi et tysk par til bords.  

Menuen bestod af oksemørbrad, små kartofler, noget sovs og meget få grøntsager. Desserten var en lækker isdessert med mini marshmellows og små kiks til og – naturligvis – vin og vand og hvad du ellers kunne ønske.

Efter frokost gik vi til vores lille kupé og satte os i ro og mag og så på, hvordan landskabet hele tiden ændrede sig …. og fik – naturligvis – en morfar ? (mest mig)

Vi havde fået en tid til aftensmad kl, 19.15 så vi klædte om og gik igen til spisevognen. Denne gang fik vi anvist et bord med et amerikansk ægtepar – “meget ældre” end Neller ??. De var fra Florida og imens vi spiste, fik vi nogle gode snakke om Trumph, det amerikanske pensionssystem, gode feriesteder i Amerika og andre småting…. ikke en uinteressant aften.

Maden vi får serveret er virkelig lækker. Der tilbydes 2 kødretter og også altid en vegetarret. Vi er fleksitarer ?så vi valgte flg til aftensmad :

Forret : Kænguru på en bund af salat. Hovedret: Lammesteg på en bund af pastinakpure og lidt sovs og grøntsager. Dessert: Hvid chokolade “fromage-agtig” med flydende karael i midten, serveret med limesorbet is.

Det er utroligt, at de kan lave den slags mad her. Man skal altså huske, at det bliver tilberedt i de små bitte køkkener i toget.

Efter aftensmaden og kaffen kom vores søde vognværtinde og redte op til natten og vi krøb i køjen.

Det var blevet tid til, at indtage horisontal stilling og en stille vuggen i søvn af toges rolige rytme …… hmmm …. STILLE VUGGEN – sagde jeg …. jo jo – før midnat måske, men så skal jeg da lige love for, at en stille vuggen blev afløst af kast-turist-rundt-i-køjen-vuggen. Toget kørte voldsomt stærkt i et par timer for så PLUDSELIG, at står BOM-STILLE …. motoren stoppede ……. Jeg fløj op i sengen – HVAD HAR VI RAMT ????? Jeg prøvede, at kigge ud af vinduet, men outbacken er mørk som en kulturberigers røv på denne tid af døgnet, men jeg kunne dog se lygterne på et lillebitte køretøj, der kørte frem og tilbage…….

Jeg konstaterede, at der var styr på situationen og lagde mig til at sove igen.

Klokken 05.30 blev vi vækket og vi stod op og gik – iført morgenhår – i Loungevognen til de andre søvndrukne medpassagerer. Vi blev henvist til at benytte døren i Vogn N – det var tid at se solen stå op.

Da vi trådte ud af vognen var der opstillet små lamper, som vi skulle følge og længere fremme var der tændt bål.

I nærheden af bålet stod der bord/bænke-sæt og personalet stod klar med kaffe, te og juice. Vi fik æg/bacon-sliders og frisk frugt og noget der skulle ligne kanelsnegle …… (yyyvvv)….

Det var det hyggeligste arrangement længe og den smukkeste solopgang, som ændrede farve på den mest fantastiske måde.

Det var den vildeste oplevelse at stå der – ude midt i outbacken – med slangevagter og det hele … En fuldstændig FANTASTISK morgen, som jeg vil huske til jeg dør ……

Ca klokken 08 var alle igen på toget og rejsen kunne fortsætte. Neller og jeg fortsatte dog direkte under dynen og snuppede et time på den anden siden. Morgenmaden i dag var nemlig Brunch som bare skulle indtages mellem 10-13.

Efter brunchen fik vi pakket vores habbengut sammen og sad med en stille kop kaffe og nød de sidste timer af turen på The Ghan.

Kloken 13.30 kørte toget ind på stationen i Alice Springs og dette eventyr var for vores vedkommende slut.

Nogle af de øvrige passagere skulle fortsætte hele vejen til Darwin og på dette tidspunkt ville vi også ønske at vi skulle, men igen ….. i morgen skal vi køre mod Ayers Rock og det GLÆDER vi os virkelig meget til.

Facebook Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *