Fødselsdag og yndlingsvin.

? Neller har fødselsdag og det har han jo og det er i dag i dag ?

Så endelig kunne han pakke gaven op, jeg har haft med fra Danmark … en lille håndlavet – ikke af undertegnede – Hulahula-pige til Volvoen . .

Han blev mægtig glad .. ak ja, hvad man ikke gør for manden og hans Volvo ??

Nå, vi bor i Orlando Suiten – du skal ikke komme her og blive væk ?

Her er 2 soveværelser, køkken og stue i et, spabadeværelse og lige udenfor døren, et lille terrassehjørne- så jeg skulle mene at vi har plads nok.

Morgenmaden indtages i havepavillonen for enden af parken ? Der er en “tjener” til hvert bord ?………der er nemlig kun os ? ? ?

Da vi havde spist, gik vi op og satte os på vores lille terrasse i solen med en kop kaffe.

Her dufter af roser …. vi kan høre gartnerne gå og snakke og klippe ……og vi slås om pladsen med myggene og fluerne , men det er vældig dejligt. Nu skal vi lige vaske lidt tøj og så skal vi ud og se os omkring ….

Vores første stop på oplevelsesturen i dag blev Jacobs Creek Vinery ????????

Det er en stor flot moderne bygning, som faktisk også rummer et hotel – Hvorfor bor vi ikke der da, tænker du måske (det tænkte vi også)….. tja, det ville vi såmænd også have foretrukket, havde vi vidst det??For selvom vi bor ganske hyggeligt, hvor vi bor nu og det rummer noget andet, som ikke findes det andet sted, så skal vi altså køre til det hele. – og måske handler det i virkeligheden mere om, at vi vil det HELE og nå at have det hele med, på den relativ korte tid, vi er her i området. ?

Nå, tilbage til den smukke bygning omgivet af sprød-grønne vinmarker. Vi gik lidt rundt og så os omkring.  Når man lige kommer ind så kan man gå ind til højre og finde en laaaaaang bar, hvor folk står i små grupper eller parvis eller alene.

Det er her prøvesmagningen foregår.  Helt bagest i lokalet er en restaurant. 

Går man ligeud – der hvor man kommer ind – går man i et souvenirområde, der rummer både vine, glas, barudstyr, kaffekopper, hatte, picknickkurve-og tæpper, blokke og kuglepenne osv osv…. Bagest i det lokale er et lille caféområde.

Ligemeget hvilket vindue, du kigger ud af, der du bare vinmarker . . . 

Vi prøvede at udvælge et par flasker vin da en kvinde – nogle årgange under min mand ?- kom og fortalte om de forskellige vine. Hun foreslog at vi prøvesmagte før vi købte – god idé – så vi mødte hende på den anden side af baren.

Under prøvesmagningen af vinen, fortalte hun om druerne, om husets historie om det store gamle smukke træ, der har stået her i 400 år og hvis rødder løber under huset og helt ned i bækken . .  som jo hedder Jacobs Creek.

Vi endte med at købe en Riesling og en Chardoney. Den Chardonay vi købte er en special produktion som kun sælges dér og kun i begrænset omfang. Der er produceret 1700 flasker af den og vi købte flaske nr 755. Vi købte selvfølgelig også, hvad Neller efterfølgende omtaler som min FAN-PAKKE ????…..

og i morgen kører vi tilbage og køber endnu en nummereret flaske og så har de også sådan nogle smarte forrede rejseposer med lynlås og hank . . . . Vældig praktisk, når man har lidt længere en 5 km helt hjem . . så dem skal vi også lige have et par stykker af, så de dyre dråber ikke går tabt i kufferten og vi skal suge det ud af ikke så- nyvaskede- vandresokker ?

Ellers er dagen gået med, at se os omkring i de to nærmest liggende byer. Den til højre var noget større end den til venstre. Vi spiste frokost på – hvad der viste sig at være – en Elvis-bar.

Det var meget hyggeligt og musikken var god og så er der ikke mere at sig om det ??

Ca. klokken 17 var vi hjemme igen, for at nette os lidt og så kørte vi tilbage til byen til venstre  – de indfødte kalder den Toronda – for her havde vi set en restaurant, som vi gerne ville fejre Nellers fødselsdag på. 

Det viste sig, at det var mere en halvtom café/pub/cafeterie, med en kraftig lugt af fisk – så vi gik igen for det havde vi simpelthen ikke lyst til at sidde i. 

Vi gik over på et hotellet ca 100 m længere oppe af gaden og her var fyldt med australier – og må vi sige, vi følte os en smuuuuuule overklædt – selvom det bare var en nogenlunde pæn kjole og sandaler og jeans og skjorte ….. hellere det end modsat …. tror jeg …..

Vi fik det sidste bord og en virkelig lækker Angus-steak på 250 g med gravy (sovs) og en smule pomfritter og en XXXX-Gold (øl)  bare et lille glas, for vi skal jo køre. 

Alle retter serveres med grønt – stod der i menukortet og det var helt rigtigt for, hvis man så rigtig godt efter kunne man se et lille persilleblad ????. Selv en blind høne kan se, at det ikke er øjnene man spiser med på dette sted ……ihh guder, jeg fortæller ikke, hvad jeg tænkte, da jeg fik det serveret, men jeg lover, at det smagte FANTASTISK.

I øvrigt – så tror vi at australiere elsker gravy for kors, hvor fik vi meget. 

En rigtig dejlig dag i 25 graders varme afsluttet med et skønt måltid, så kan man næppe ønske mere ? Det skulle lige at vinden lægger sig, for det stormer stadig en halv pelikan, men heldigvis er vinden overhovedet ikke kold. ?

Facebook Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *