Akvarie og Wild Life Park

I dag nåede vi da morgenmaden og var klar til at gå fra hotellet kl. 09.15 – Vi skulle på en temmelig vigtig mission som det første. Vi opdagede nemlig til min store skræk, at vores multi-omformer (til strømmen) ikke kunne tage stikket fra min Mac ……… PANIK – men et hurtigt kik på nettet afslørede en lille fin Apple-butik i George Street. Afsted med os ……

Det skulle vise sig, at George Street er laaaaaang og vi kom selvfølgelig ind i den modsatte ende ….Men tro mig – det var den lange gåtur værd ….. iiih guder for en butik.

Apple, Sydney – 367 George Street

Glem ALT om lille .. og sikke en flot butik, total strømlinet og klinisk ren – så det ud til. Præcis lige så smuk som min MAC. ? Tror I at jeg var i himlen – det tror jeg da nok lige.
Det var en oplevelse i sig selv, bare at gå ind i butikken. Vi blev modtaget i døren af en smilende ung, sund mand (lækker sag) som straks spurgte, hvad han kunne gøre for os ?? Tjaa, jeg kunne nu godt komme i tanke om et par ting ?men jeg nøjes med at forklare om min danske ledning ?…. Nå, men vi blev henvist til trappen til første sal, hvor hans kollega kunne hjælpe.

Og sikke en trappe – HOLD NU OP, den var flot … Ja, jeg tog altså et billede af den. Og så er jeg ellers bare glad for, at jeg ikke skal holde den ren .. ha ha

Vel ankommet til første sal, blev vi mødt af en smilende modtager-kvinde som viste os hen til afdelingen for ledninger. Her overtog en meget venlig herre (englænder som var kommet til Australien med sin kone for en to-årig periode, som så nu er 20 år siden). Han forstod straks mit altoverskyggende MAC-problem og indenfor 5 min var det løst og vi forlod – den ene af os mere modstræbende end den anden – Apple-butikken som ny indehaver af et stk. australsk strømstik og derfor – min damer og herre – kan jeg stadig overdænge jeg med anekdoter om vores australske eventyr.TÆNK jer lige engang, hvor stille der var blevet, hvis jeg ikke have fået strøm ? ?

Bagefter smuttede vi lige forbi operahuset (SURPRICE), men ting skulle købes. Vidste du egentlig, at Sydney Opera House er på verdensarvlisten og er også det mest genkendelige vartegn i Australien. …..neeeej, men det gør du nu 🙂

Derefter gik vi til Circular Quay (keyyyy) og tog en færge til Barangaroo og gik de ca 700 m hen til Darling Harbour. Det var tid at besøge Sydney Sealife Aquarium og Sydney Wildlife Park.

Sydney Sealife Aquarium var overraskende spændende. Vi havde egentlig valgt det fra, men skiftede mening i sidste øjeblik og heldigvis.

Der var en udstilling om Great Barrier Reef som jo i sagens natur var vældig interessant. Helt utroligt farvestrålende fisk og andre knap så spændende væsner man kan møde under vand …..

Hvis du ser godt efter, kan du se den smukke orange fisk…

Desuden var der en HAJ-tunnel (lidt spooky)

det tog lige et par dybe indåndinger at gå derind…
Sikke nogle bisser …

og vi så havskildpadder, en blæksprutte og Rocker med deres meterlange hale og selvfølgelig flere varianter af Jelly-fish. Nårh ja – og den yndigste lille søhest.

er den ikke bare yndig ?

Som sagt var vi overraskede over, hvor spændene og ikke mindst, hvor stort at det var – så der gik hurtigt et par timer. Eneste minus var de 3 -4 grupper af ca 10 USTYRLIGE børnehaveklassebørn. Indimellem tog det al viljestyrke ikke at fodre hajer med et par stykker af dem …. ???

Sydney Wildlife Zoo, havde vi til gengæld store forventninger til, men det var slet slet ikke, hvad vi forventede. Det var egentlig bare Vissenbjerg Terraiet med lidt farligere dyr ….. en bet’ måske

Denne her f.eks er den giftigste slange i verden og den går også for at være noget voldsom, men det er rygter, for den er bange for mennekser- hvilket er RIGTIG godt at vide, da den lever omkring det område, vi skal vandre i ……… Så jeg håber dæleme at den stikker af, hvis den hører mine vandrestøvler …..

Ellers var det bare kænguruer og vollabees osv – og så den her sag ……. En saltvandskrokodille på knap 4 meter. Vejer ca 360 kg og er i midt 30’erne altså en mand i sin bedste alder …. hmmm …

Før han kom til terrariet for 2 år siden jagtede han surfere oppe i Queensland.

Efterhånden var klokken blevet så mange, at det var tid til at gå tilbage til hotellet og finde på noget aftensmad.

På tilbagevejen var vi dog lige inde og fejre min lillesøsters fødselsdag med et par super skønne Mojitos i den hyggeligste nærmest hemmelige gård, gemt bag en mega høj bygning….. mens vi sad der, kom 10 dråber regn lige pludselig – Det gjorde der faktisk resten af eftermiddagen ….. 10 dråber – ophold – 10 dråber … virkelig mærkeligt – og temp. var uændret.

Nå, aftensmad – Vi endte på en kineser restaurant og fik bestilt hver sin portion, som vi så hapsede af. Vi kunne så rigelig have nøjes med den ene potion for de var kæmpe store. Hvordan kinesere kan være så bitte små, hvis de selv spiser så meget – går over min forstand ….

Jeg bad om en boks til resterne som vi kom i en pose sammen med nogle spisepinde og så fandt vi en hjemløs på vejen til hotellet. ? Der er jo ingen grund til at smide det ud, når andre sulter ! Åååhh – Jeg er altså bare sådan et godt menneske …. ha ha …

Nå, da dagen var omme og vi var tilbage på hotellet ca. 19.30 og vi havde gået 25006 skridt ……. og vundet et par vabler og nogle temmelig ømme fødder. Og i morgen venter endnu en dag i skønne Sydney …..


Facebook Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *