Sydney Tower Eye og Oktoberfest…

I dag skulle vi enten i Sydney Eye eller Bridge Climbe ….. Det stormer en halv pelikan så det bliver Sydney Eye.

Hvis du ikke kender til det, så får du her lidt historie ….

Sydney Tower Eye er et 309 meter højt tårn – Sydneys højeste bygning – med 360 grader udsigt fra et indendørs observationsdæk, der befinder sig 250 meter over gadeplan. Det tog 6 år at bygge tårnet og det stod færdigt i 1981. Det vejer 2239 tons – det endte med at koste 26 millioner australske dollars ….. og det er trods alt en smule mere end vores Letbane ….. endnu da ?

Faktisk er der også 2 udendørs platforme med glasgulv … juhuuu … men de var “desværre” lukket på ubestemt tid. Det var nok lige ærgerligt ….hmmm – eller noget….. Især på en dag som i dag, hvor det som sagt en halv pelikan og man tydeligt kunne mærke, at tårnet gyngede lidt – lidt ligesom når man sejler. Da havde det sikkert være en VILD oplevelse, at stå udendørs …. på en platform ….med glasgulv ….. ? ?

Nå, men det var faktisk en ret flot udsigt og man kunne virkelig se langt.

Det er så smart, at der er interaktive plancher, hvor man kan trykke på et punkt som så fortæller, hvad der er du kan se derude i horisonten. Men jeg kan simpelthen ikke huske det ……

250 meter over fortorvet giver TOTAL kriller i maven…..

Der står kikkerter placeret på strategiske steder, så kan man lure på intetanende mennesker i Hyde Park eller på fortorvet …. skulle man have de lyster. Der står også nogle andre kikkerter – nærmest sørøver kikkerter – og når man kikker i dem, så ser man billeder af, hvordan præcis det område så ud engang for længe siden – meget sjovt faktisk.

Der er naturligvis en biks, der sælger turist-tingel-tangel og der tages div. billeder ved ankomst, som man så kan købe – hvis man synes …. og det synes vi altså ikke ….. …. De er simpelthen for skøre…. altså billederne ?
Da vi havde set, det vi ville (syng selv) tog vi et kig på de øvrige etager – og når jeg siger KIG, så mener jeg KIG, for PRADA og GUCCI og SWAROVSKI er IKKE på feriebudgettet ……. og heller ikke på det almindelig budget …. Man er jo trods alt “kun” kommunal ansat. …. endnu da ??

I Sydney Tower er der også en restaurant der roterer, men man skulle bestille bord i forvejen og der var mange flere end os, der synes at det kunne have været en hyggelig oplevelse. Skidt pyt ….

Senere på dagen stødte vi ind i en Oktober fest ….. Det virker altså en kende for mærkeligt på denne side af kloden at høre folk synge ” Ein prosit (er det ikke noget man siger, når andre nyser ..ha ha ha ) ….der gemütlicheit” eller hvad pokker det er de synger … SÅ langt fra Tyskland som man nærmest kan komme ….. men det synes jeg jo faktisk også, at det gør i Danmark … men det er min mening ? og måske skal man bare være der ….. ?


Da dagen var omme, havde vi gået 21.341 skridt …… og beriget med endnu en vabel … Vi elsker det 🙂Facebook Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *