Sydney, dag 3 – fødselsdag og Bridge Climbe.

Hip Hurra, det er min fødselsdag, og jeg har glædet mig helt vildt til i dag . .. .   Vi skal Bridge Clime på Sydney Harbour Bridge i eftermiddag og vi GLÆDER os for vildt. Jeg kan næsten ikke vente ….

Først – min fødselsdag – den bliver lidt anderledes i denne gang …. Jeg har vist aldrig haft fødselsdag i 26 graders varme. Skøøøøønt, men det stormer en halv pelikan og der er lovet lidt regn .. 2mm . . . pis – vi skal jo Bridge Clime – Jeg har bestilt flot solskin og vindstille og ikke skyggen af grimme sorte skyer, sagde jeg 🙂 Nå – det er først kl. 16.25 så vejret kan jo ændre sig lynhurtigt her i Sydney.

Først skal vi på sightseeing tur på cykel – 4 timer rundt i Sydney med Bonanza Bike Tours. Vi ikke helt, hvad vi skal forvente, men vi har egentlig glædet os . . . Vi skal mødes nede ved deres kontor i byen kl. 10.15. Der får vi udleveret en cykel – hvilket jo grunden er rimelig heldigt, når det nu er en cykeltur ! !  Vi SKAL køre med hjelm og den skal være spændt. Hvis den ikke er det, ser man det her i Sydney som at være hjelmløs (ikke nødvendigvis hjælpeløs hahaha) og så udløser det en bøde på 400 dollars . . . .  Såååå på med hjelmen Neller . . . du er så fiiiiin . . .

 

Da alle havde fået indstillet cykel og hjelm og fået tisset af, var vi kar til afgang.

Vi startede med at trække cyklen ned til havnen, hvor vi fik lidt instrukser og på bedste højskolemaner skulle introducerer os for gruppen .. navn, hjemland, det bedste man endnu havde oplevet i Australien eller hvad man glæder sig mest til. . . . og det forstår jeg da godt, vi skal jo alligevel tilbringe hele 4 timer sammen PÅ CYKEL . . .  det er jo nærmest et helt liv . . . . Så skulle vi lige cykle lidt rundt så men lærte sin cykel at kende – se DET kunne jeg forstå, for det var sq nogle mærkelige gear og ingen fodbremse … det skal nok blive sjovt !! !

Vores guide – glemt hvad han hedder – var vældig hyggelig og med udpræget Jytte-humor . . . vi er få  . . .

turguiden - uden navn ;)
turguiden – uden navn 😉

 

 

I alt kørte vi 17,5 km – SERVICEINFO : Sydney er IKKE fald som en pandekage . . . og man skal passe på letbanespor/sporvogne . .  Vi var rundt ved forskellige seværdigheder og han fortalte og fortalte . . . og vi kan ikke huske ret meget af det. Vi cyklede over Sydney Harbour Bridge og tilbage igen  .. .. ..

Cirka halvvejs på cykelturen gjorde vi et stop på en ældgammel, meget hyggelig pub, hvor vi skulle have noget alkohol.  Neller og jeg SKULLE nøjes med sodavand fordi man bliver alkoholtestet, når man skal BridgeClime og afvist ved en promille højere end 0,0000 . . .

Guiden var som sagt vældig hyggelig, men det her var noget vi godt kunne have undværet …  Vi vil faktisk gå så langt som til at sige, at det var mere eller mindre spild af tid ! !   Men måske fylder Bridge Clime bare for meget 🙂

BRIDGECLIMB ……

Vores tur skulle begynde kl. 16.25 – der havde været lidt rod i vores bestilling. Noget var misforstået mellem Bridgeclime og vore rejseagent . .. OG på den før omtalte pub fik vi en seddel, hvor der stor at vi kunne blive opgraderet til Twilight -climb (dyrere) og guiden sagde, at det var pga min fødselsdag ! ! ! !

Det havde han da fået helt galt fat i !

Det vigtigste var dog trods alt, at vi kom op på broen og det gjorde vi.

Der er en hel del helbreds spørgsmål, alkoholtjek og informationer der skal klares allerførst. Derefter bliver der uddelt  en FANCY heldragt -og nej, I får ikke et billede i helfigur, I bliver sq misundelige 😉  –  man er så fiiiiin i sådan en “designerdragt”  hmmmm …. NOT …

Nå, når dragten er på og man har lagt ALLE løse genstande i skabet … ALLE .. Jytte ik’da … jo jo, det tog et par forsøg . SERVICEINFO : man må ikke engang have en læbepomade i sin bukselomme.  Man skulle også lægge ur, armbånd og store øreringe i skabet – mine små øreringe måtte blive i –  ..men ellers  INTET – så absolut INTET må man tage med. Mine briller blev fastgjort til en dertil indrettet strop som sad fast i en dims i nakken . . .  og siden jeg ikke kan se en reje uden briller – det sker på magisk vis når man fylder 29 + så måtte jeg have 2 for jeg skulle da bestemt også have solbriller med .. . .   meget tålmodig “udklædningsmand”

Så gik vi ind i en anden del af bygningen og fik et bælte på med en sikkerhedsline og lidt forskelligt. Derefter skulle vi øve os på trapper, fordi man SKAL bruge hvert eneste trin og man SKAL have front mod stigen og man SKAL vente til den der er foran en er helt væk fra trappen, før man selv går op.   Man skal også lige vænne sig til, at gå med sikkerhedslinen som ikke altid følger med rundt af sig selv.

Man får også tilbudt en hue/kasket (afhængig af vejret) og også et lommetørklæde og det bliver spændt fast på samme måde som brillerne.  Så får man en radio, et headset og så var det hun sagde … “nu kommer jeg rundt og sætter faldskærmen på ! ! ! ”

Der var en ung gut med højdeskræk, men som var med for sin kærestes skyld – nååårrhhhh – da han hørte ordet FALDSKÆRM ….  HA HA HA så sjovt ….og ja, jeg åd den også råt, som alle andre.  :-/

“Er den nogensinde kommet i brug” spurgte han. Nej nej, sagde vores turleder – men bare for en sikkerheds skyld”  ..  stakkels ham … og SÅ grinte hun for det var naturligvis ikke en faldskærm, men en flistrøje, fordi der kan være vældig koldt, der oppe på toppen. og så skreg vi alle af grin . . . Trøjen er naturligvis også syet fast i posen som er hægtet på bæltet, man har fået på, så man kan ikke tabe den, hvis man fryser deroppe og beslutter at tage den på.

Så var det ENDELIG tid til, at komme afsted . . . .

Som tidligere fortalt så blæste det en halv pelikan . .  og forestil dig så lige hvordan det er i 134 meter oppe . . .hold fast mand ..  i bogstaveligste forstand 😉  Vi fik af vide at det blæste i topfirserne , helt oppe – sådan en landkrabbe som mig, har ingen idé om hvad det rent teknisk betyder – men jeg kan fortælle, at vi brugte MANGE MANGE kræfter på at holde fast og vi kunne ikke gå ned af den normale vej, fordi de lukkede den ene side af broen. Det var ganske enkelt for farligt.

 

Som sagt, måtte vi INTET have med op på broen, men de tager nogle billeder, som man så kan købe. I prisen for hele kravle seancen er også inkluderet et certifikat, en kasket og et gruppebillede.

Men op kom vi og det var ALT det jeg havde drømt om. SIKKE en udsigt . . . SIKKE en oplevelse . .   Det var virkelig fantastisk …  og solen begyndte så småt, at gå ned  – et vidunderligt syn . . . . Hvis ikke det var fordi, at det var så dyrt så gjorde jeg det gerne en gang mere før, vi skal hjem.  Det var IMPONERENDE og på ingen måde skræmmende . . . altså lige bortset fra, når vindstødene liiiige fik fat i én ..  uh da .. ..

Hvis du ikke har andre planer, så spring på en flyver og kom herud  .. BridgClimbing på Sydney Harbour Bridge er et MUST, når man besøger Sydney OG en fuldstændig FANTASTISK oplevelse – også selvom det blæser en halv pelikan.

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *