Sydney, dag 5 – heldagstur til Blue Mountains

Puha, i dag skulle vi tidligt op. KL. 05.00 ringede de fra receptionen + min telefon var sat til at ringe klokken 04.55 + vores lille rejsevækkeur var sat til kl. 05.00 (ringestyrken på det ville ikke engang vække en sengelus ?) og lige for at være 110 procent sikker, så havde jeg også stillet hotellets vækkeur …..meeeeeen kan man stole på det ? ? ?

Hvis nogen skulle sidde med et brændende spørgsmål, så JA, vi kom op til tiden .. ha ha ha  Klokke 06.00 var vi planmæssigt klar til morgenmad – eneste problem : de åbnede ikke før klokken 06.30 – Neller altså ….

Klokken 07.00 stod vi klar i receptionen og vi skulle hentes kl. 07.10. Steve (guiden med et navn .. hi hi)  fra Boutiqe Tours var en vældig flink fyr, måske i slut 50’erne. Senere på turen fortalte han, at han oprindelig er fra New Zeeland. Han har været turguide i 20 år til november og ved derfor en masse og det var nogle virkelig interessante fakta og vandrehistorier han kunne fortælle – han var MEGA god.

Nå, men vi skulle stoppe ved to andre hoteller for at tage de øvrige deltagere med. Første sted var det en familie på 5 (mor, far + 3 børn -yngste var 8 og ældste 13- altså børnene- forældrene var lidt ældre ?) Det viste sig at familien var fra Danmark … ja, faktisk fra Sanderum i Odense.

sød familie.
sød familie.

 

Næste opsamling kom Steve tilbage uden nogen – der var smuttet et eller andet og de mente ikke,at de skulle afsted før i morgen, så det blev ordnet og vi håber at de får en hyggelig tur (hvem de end er 🙂 ……

Så det blev en “busfuld” Odenseanere som skulle med Steve på tur. Han fortalte, hvad han havde planlagt og det lød vildt spændende.

Vi startede med at køre til Featherdale Wildlife Park.  Der var alle mulige Australske dyr… Koalaer, krokodiller, fugle, Vombats, kænguruer, dingoer (dem så Neller) og ikke mindst de slanger man kan være “så heldig” at se i Australiens natur …

Aspidtes Ramsayi
Aspidtes Ramsayi

Jeg kan da næsten ikke vente på, at jeg støder ind i sådan et kræ….. hmmmm  .

Det var meget hyggeligt lige at gå rundt der – køligt men hyggeligt.

Vi skulle mødes ved et lille bord kl. 09.45 for at få lidt formiddags kaffe/te/kiks. Steve stod for serveringen og spurgte venligt om vi ville have det ene eller det andet. Kaffe tak – sagde vi – og så fyldte han kogt vand i en kop og tog en tepose og lagde i. Nå pyt – tænkte jeg ( jeg er jo så medgørlig) jeg kan da sagtens drikke en kop te. Men men men – det var bare Steve der havde noget MEGA smart .. Det var sq Nescafe, men i en tepose ..GENIALT –  det gør da rejselivet noget lettere for os der rejser med Instant Coffee, det må du da indrømme ik’da ?? (ja ja – det er de underligste ting jeg kan blive begejstret over)

Efter “fjerdal vildlivs park” 😉 (jeg er så sjov, hvordan holder I det ud 🙂 🙂 ha ha ha ) var der endelig afgang mod “de blå bjerge” som faktisk – på afstand – er blå. Det er noget med, at det er fordi, der er så mange eukalyptustræer og olien fra dem kombineret med støv og vanddamp giver den blå tågedis, der omgiver bjergene. Uanset, så er det et spektakulært sted. Der er flere helt vidunderlige udsigtspunkter over bjergene og der er flere flotte vandfald. –  Det er en virkelig flot tur. Den er .. ..ja, spektakulær.

Den første rute vi gik, tog ca 1,5 timer – op og ned af trapper og under klippeudspring og igennem smalle passager, men det er var hele turen værd.  Den anden tur vi gik tog ca 1 time og var lige knap så anstrengende som den første.

Efter frokost kørte vi til en lille by, hvor vi lige kastede et hurtigt blik på “de tre søstre” (klipper) før vi skulle se  et 25 min aboriginal-show – meget interessant . . . .

 

Der var nogle kinesere – ikke de 3 små – de var 10 stykker som kom for sent. Men de kom listende ind ?og snakkede slet ikke ?og de kunne da aldrig finde på at rasle med deres jammerlige poser …. vel ….  TÅBER …  “vi forstår, ikke hvad de siger på scenen så kan vi lige så godt larme” … KIG PÅ VÆGGEN – det er oversat til jeres sprog .. det hedder aussi-service ….  hhmmrrrfff ?

Rolig nu, Jytte – du har da ellers fået mad…. ja ja, men det er også fordi, jeg selv altid er så præcis 😉 .. ha ha ha …. (Stop dig selv, Anders ???)

Efter det fine show gik vi endnu en tur op til et udsigtspunkt, hvor vi så lidt mere af ” De tre søstre” og Steve fortalte en hyggelig vandre-historie om dem.

Da vi kørte derfra rundede vi det olympiske stadion. Det var da meget sjovt …  Omkring det, der var den olympiske ild, ligger der små plader i “guld, sølv og bronze” i fliserne … en for hver medaljetager.

 

Vi fandt et par stykker af de danske, men det blev meget synligt, hvilken nation der tog de fleste i år 2000 – der stod USA på langt de fleste….

Så var der kun tilbage for Steve at køre os til færgen. Vi skulle nemlig sejle tilbage til byen,så vi kunne se Sydney fra “vandsiden” . . ..

Vi ordnede lige nogle småting i centrum og så var det bare i en taxa tilbage til hotellet.  Vi var trætte, men det havde været endnu en fantastisk dag i Sydney.

SERVICEINFO : Der er PIV-koldt – ikke Danmark koldt – oppe i bjergende, så det er ikke kun en varm trøje, men lange tynde bukser er bestemt også en fordel.

 

Her var det meningen, at du skulle have mulighed for, at kigge på lidt flere billeder, men forbindelse på dette hotel er SÅ LANGSOM, at det alligevel ikke er synligt før vi er i Danmark igen, så det må vente 🙂

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *