Bridge Climbe og sidste dag i Sydney.

I dag skulle vi Bridge Climbe på den smukke Sydney Harbour Bridge.

Det har vi VIRKELIG glædet os til, fordi sidste gang vi gjorde det, stormede det en hel pelikan og dens familie – så vi kæmpede mere med at holde fast end at få nydt udsigten. Af samme grund havde vi ikke booket hjemmefra, så igår gik vi derned og fik købt billetter – 603 Australske Dollars – og vi skal “klatre” kl. 11.05 – mødetiden er 10.45.

Vi besluttede, at tage en taxa derned. Vi gider ikke rigtig gå i en times tid før vi skal op og “klatre” i 3,5 time.

Lidt bro historie : Man begyndte byggeriet i 1924 og broen stod færdig i 1932. Broen er 49 meter bred og 134 meter over vandhøjde på sit højeste punkt og selve broen er 503 meter. Hvis det er incl. tilkørsel er det 1149n meter. Pylonerne er 89 m over vandhøjde og i den ene er der et museum og en udkigspost. Den anden pylon bruger kommunen til opbevaring og til holdbarhedstest af forskellige typer og farver af maling. Der bruges i øvrigt 272.000 l maling, når broen skal males. Det var der nok en maler eller to i Danmark, der kunne leve af …. ha ha …

Det kostede 10.057.170 pund og 7 shilling og 9 pence at bygge den . Der døde 16 mænd under byggeriet, men kun 2 af dem var på grund af fald fra broen …. så det går jo nok ? ….

Broen holdes sammen af 6.000.000 nitter –

og nej, vi talte ikke efter … måske skulle vi have gjort det, for hvad nu hvis der mangler en ! ! ! ?

Nå, nok historie … Vi ankom til Bridge Climbe i god tid og blev tilbudt en tidligere tur. “JA TAK ” sagde vi – jo før vi kommer op på broen jo bedre 🙂

Der sættes en lavine af ting i gang, når man sådan skal kaste sin krop op på en bro. Først skal man skrive under på at man er sund og rask – altså fysisk …ellers er jeg sq ikke heeelt sikker på, at jeg havde fået lov … ? ?

Så bliver man iklædt en “sparkedragt” der er så sexet, at man nærmet tigger om at få den med hjem … NOOOOOT …… I får lov at se et billede senere ….. måske … hvis I ikke viser det til andre ? ….. ud over dragten får man sådan noget klatre-sele-tøj …. som skal strammes ind så alt andet vælter ud … og man skal sørge for at “feel comfi, for man skal have det på i 3,5 time” .. og hvem fanden kan “feel comfi i det “ut’fit” ….. Madonna måske .. …. ? ? ?

Herefter bliver alt spændt fast, briller, solbriller, kasket, snot-sved-eller-tårer-klud, og I ved jo nok hvilken kategori jeg hører under. ? ? 😉

Man må INTET have med op – selv armbåndsur skal tages af … så sikkerheden er i top. Man bliver også alko-testet og tjekket for evt. glemte nøgler eller andet med sådan en metal-bibber …… Alle fik OK ….

Vi stod ved siden af et par fra New Zeeland – Virkelig hyggelige mennesker med mega god humor … – Da vi fik spændt flistrøjen på, lagde jeg ansigtet i helt uskyldige folder og sagde til ham : Du skal altså ikke tro på at det er flis …. Det er faktisk en faldskærm, just in case …. ! ! !? ? ha ha ha – det tog lige et øjeblik og så skraldgrinede vi …

Vores turguide hed Holly … mega god og sjov og med god tid …..

Nå, men afsted kom vi ….. Man går op på den ene side af broen og tværs over og ned på den anden – og det var ALT det vi drømte om …. Det er FULDSTÆNDIG FANTASTISK at stå på toppen af Sydney Harbour Bridge …. Det er så ubeskriveligt smukt ….og storslået …… og våde øjne-agtigt …

Helt oppe på toppen står to flagstænger … man SKAL røre ved begge to ….


Det er overtro – men vi skal ikke nyde noget, så vi klapper på begge flagstænger … ingen grund til at udfordre skæbnen … (tænkt nu på den ene nitte, der MÅSKE mangler ?)

Nå, men alting har en ende (en spoleorm har to ?) og som sædvanlig – når man gør turist-ting – kan man købe billeder …….og det gjorde vi … og nej, man er ikke køn i sparkedragt og kastket, men der står Bridge Climb på så jeg’ da li’glad, jeg’ da li’glad ….

Efter Bridge Climb spiste vi frokost under broen med udsigt til operahuset –

….og så smuttede vi lige op i den ene pylon – Herregud der er jo ikke mere end 200 trappetrin …. oven i alle de andre – og man ser jo BROEN … ikk’ … og det er jo ikke så tit … fniiis …… Der er også et museum om tilblivelsen af broen, så det er faktisk ret interessant …..

Derefter gik vi ud til Mrs. Macquaiers Chair (en bænk hugget ud i sandsten- som jeg helt glemte at tage et billede af ? ….. ja jeg ved det …. tsk.. tsk…)
Her kan man se …. ja gæt engang ….. BÅDE operahuset og broen i et og samme billeder … aahmen – er det ikke fantastisk .. jo-det er …

Det er faktisk ret smukt ……. ik’da ….

Det skulle være ret smukt, hvis man gad vente på solnedgang, men det gjorde vi altså ikke på denne lange dag. Vi var godt trætte og ville bare spise vores planlagte sidste Sydney-aftensmad i restauranten under Sydney Opera House …..

Det var endnu en smuk aften og vi har haft nogle virkelig skønne oplevelsesrige dage i Sydney, men kufferterne skal pakkes. Der kommer en taxa kl. 07.00 for at køre os til lufthavnen – Melbourne venter.

Vi gik i dag 18.200 skridt – og det er uden at tælle skridtene fra broen med ……


..
Facebook Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *