Koalaer og kænguruer i det fri.

I dag har vi været på en heldagsudflugt med Echidna Walkabout……. Vi skal forhåbentlig se en hel del koalaer og kænguruer, men der er naturligvis ingen garanti eftersom dyrene ikke er indespærrede. Så vi krydser fingre ….

Vi blev hentet i en lille bus kl. 07.50 -Vi var 4 herfra … altså det vil sige Neller og jeg fra vores hotel (sjovt nok) og 2 andre mor/datter fra det 5 stjernede Langham Hotel, der ligger lige overfor vores aldeles udmærkede budgethotel??Så mor/datter fik de første pladser i bussen, mens pøblen sad længere tilbage ?? Nå, Jytte K så var det vist heller ikke værre ……

Vi hentede de øvrige 6 deltagere ved næste stop …. De var – ja skal vi sige lidt oppe i alder …. så Neller og jeg var yngst ……wiiiiii … altså bortset lige fra datteren ,….

Vi skulle køre 1 time ud af byen og på den tur nåede ALLE Floridaner-fordomme op i Jytte K. De snakkede og snakkede … om dårlige hofter …. og gigt … og dårlige knæ …. De lød i første omgang som en flok vi-har-nok-mere-end-vi-skal-bruge-pensionister som er flyttet til Florida med alle deres dårlige knogler …. ?

Ja ja – okay … de endte med at være meget flinke, men hvad de laver på en tur, hvor vi skal vade igennem australsk bushland for at se dyrene i deres naturlige omgivelser, det forstår man ikke helt. Men så må vi unge jo hjælpe med stok og vand og …. hvad de ellers skal bruge støtte til …. ja ja, der er selvfølgelig grænser for hvad mit servicegén vil være med til …. Hjemmeplejens arbejde blander jeg mig trods alt ikke i – selvom den tid kan komme før man aner ..??

Første stop på turen var …. toiletstop …. De gamle blærer skulle tømmes ….. Det foregik på et toilet (jow jow) på en Pub ude midt i ingenting ….

og herefter var det ellers kun en kort køretur og så blev alle smidt af bussen – Der var dømt Koalaspotting og dermed dagens første gåtur i Australsk Bushland … og det er altså lidt krævende terræn ind igennem delvis afbrændte områder (bushfire).

Dan-dundee (han hed bare Dan.. det var bare Jytte-humor at kalde ham Dundee) nå, men han fortalte, at tidligere i dag har været folk ude og spotte koalaerne og så har de sendt GPS-koordinater til ham og sat lyserøde bånd i træerne hvor de er set.. Koalaer sover eller hviler sig jo næsten 18 timer og spiser i de sidste 6 timer af døgnet …. Faktisk tænker jeg, at Neller må have samme DNA …. ? ? ? Derfor kan de spotte dem på forhånd for de bevæger sig jo ikke meget …. det er en del anderledes med kænguruer…..

Nå, men ind i Bushen med os og næsen i vejrer for de små kræ kravler temmelig højt op i eucalyptustræerne….. Vi gik lidt frem og tilbage og op og ned …… MEN SÅ …. ligepludselig fandt Dan-dundee det rigtige træ ….. og se bare hvor nuttet han er ham her …..

Vi så er par stykker mere, men de var ikke særlig fotogene – vendte hele tiden næsen den forkerte vej.

Efterhånden var det tid til frokost og da den var indtaget sammen med noget vand der smagte så meget af klor at mine tarme nu er fuldstændig bakteriefri… okay – for meget info ?… Efter maden fik vi traditionel australsk kage som smagte virkelig godt og noget vand kogt på eucalyptusblade – det smagte faktisk bedre end det lugtede … og heldigvis for det da …..

Efter frokost gik den vilde Kænguru-jagt ….. og det var virkelig en jagt ….. hold nu op hvor de gemmer sig godt.

Vi gik vel rundt 15 – 20 min før Dundee endelig spottede 2 kænguruer under et træ…… Han var selv lige på nippet til at give op, men heldigvis gav han det en chance mere. Det er fordi, når det er SÅ varmt som i dag så gemmer de sig under træer og buske for at få noget skygge.

Kan du se dem ….. ?

Ellers er de her …. eller det vil sige – den ene nåede at hoppe helt væk

Det viste sig at være en flok på 6-7 stykker. Det var HELT VILDT at se …. Dan-Dundee forsøgte at få dem ud på det åbne stykke så vi rigtigt kunne se dem hoppe afsted, men det gad de ikke i den varme.

Dan- dundee var på ingen måde interesseret i at stresse dem så det var helt på deres præmisser. Vi nåede at se et par stykker af dem hoppe lidt væk fra os – Det var altså tårepersende smukt ….

Efterhånden blev Dan-dundee enig med sig selv om, at turen skulle slutte for dyrene skulle have fred så vi begyndte at bevæge os tilbage over den eng vi var kommet af ….. og sikke et syn vi fik da vi var kommet lidt ud på engen …. Det viste sig at være en ret stor flok og med den store han kænguru slængende under et træ ….. og pludselig kom der en springende tværs over engen – Den var så MEGA hurtigt, men de kan altså også hoppe med op til 71 km/t ……… men hvor ville jeg ønske, at jeg havde haft kameraet klar. Det var et FANTASTISK syn …

Dan-dundee skønnede at ham her vejer i omegnen af 190 kg

Vi var tilbage på hotellet igen ca kl. 16.

En total oplevelsesrig dag blev afsluttet med noget Italiensk mad og – ikke mindst – kølig vin, på kanalpromenaden med Melbourne klædt smukt på i aftenlys …..


Facebook Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *