Roadtrip – Dag 1 og 2 – Great Ocean Road

ENDELIG er det er blevet tid til den længe ventede køretur fra Melbourne til Adelaide.  Det er er en tur på lige omkring 1000 km.  Vi har 8 overnatninger, 6 forskellige steder – (vin-distrikterne har vi 2 af gangen )

Vi glæder os til at se noget andet af dette kontinent ud over storbyer og outback.

Bilen er lejet hos AVIS i Melbourne. 

Det er en australsk model – en Holden RS V6- det er sådan noget min kære mand går op i. Jeg synes bare den er for stor ..pæn men alt for stor …. 

Efter at have tanket op på vand og cola i ALDI, så vi ikke skal betale spidsen af jetjager længer oppe i landet – blev det tid til højrestyret kørsel i den forkerte side af vejen. ?

Og ja, du læste rigtigt – ALDI – det var heller ikke lige en forretning, vi forventede at se i Australien …… ?

Nå, men Melbourne er jo en ret stor by og vi skulle – som nye højrestyrede bilister – prøve at finde vej ud mod Great Ocean Road. Det vil sige TVÆRS igennen byen på en travl torsdag formiddag.

Det kort vi havde fået udleveret af AVIS var ikke verdens bedste, og det kombineret med almindelig nybegynder-stress over biler, der kører på den forkerte side af os og svinger den helt forkerte vej- ja – så var det ikke lige “skatter” og “trunte” der fløj igennem bilen .. ????

Nå, men efterhånden kom vi ud på rette motorvej og så var det bare at holde sig helt til venstre i den inderste bane og nu går det rigtig fint og alt ånder igen fred og ro under turen. ? Når vi lige har holdt en pause, skal man lige koncentrerer sig lidt mere, men det kommer hurtigt igen. Vinduesviskerne derimod – bliver ind i mellem brugt som blinklys – for det er sværest at vænne sig til, at det hele sidder i modsat side. ?

Cirka 100 km fra Melbourne begynder Great Ocean Road ….

Det er 243 km af STORSLÅET kyststrækning. Det mest blå blå hav, du kan tænke dig på den ene side og det grønneste grønt på den anden side ….. Det er bakker og klippeformationer man ikke havde troet mulig …. Det er FANTSTISK SMUKT …

Vi havde virkelig ikke forestilles os at Australien var så frodig, men det er selvfølgelig deres forår lige p.t.

Natten til i dag overnattede vi i Apollo Bay som er en lillebitte yndig by og i nat overnatter vi på et lille B&B i Port Fairy – det er også her at Great Ocean Road slutter. På vejen har vi set Surfere

og kæmpebølger(fik jeg ikke lige billeder af)

Vi har set Fyrtårne og en enkelt død kænguru i vejkanten ….. Vi har set afbarkede træer pga Bushfire – det er nærmest kunst

– og sjove vejskilte ..

Men det helt store højdepunkt var uden tvivl, da vi spottede en Koalabjørn – faktisk 2 – i hver sit træ, lige ved en vejkant. Tænk jer …i træerne, i vejkanten …. ??

DET var en vild oplevelse ….. hvor heldig har man lov til at være ……. ????

Og så selvfølgelig De Tolv Apostle (som nu er blevet til 8) …

Det er nogle MEGA flotte klippesøjler der står nærmest som bølgebrydere lidt ud fra kysten. Desværre er noget af dem styrtet i vandet så der nu kun er de omtalte 8 tilbage og vi kunne tydeligt se en ordentlig revne i den ene, så man kan blive helt bekymret for, hvornår der kun står 7 tilbage !

-Nå, men nu er det tid til “Godnat” på denne side af kloden.

Tilbage er kun at fortælle, at Port Fairy virker – om muligt – endnu mindre en Apollo Bay, men det ved vi mere om i morgen. Hvis altså det er holdt op med at regne ….. For lige nu er det både regn og torden …..

Facebook Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *